M-SR staršie žiačky 5.-7.kolo 4.-25.2.2017

Ľahšie i ťažšie víťazstvá, ale i prehry

2. časť - 5. kolo - 4.2.2017:  VK Cele Group Stropkov – VK SNV  0 : 3 (-24, -20, -23) a  3 : 0 (23, 16, 24)

Eva Fabianová, trénerka starších žaičok VK Spišská Nová Ves: „Staršie žiačky cestovali tento víkend do Stropkova. Neboli sme v kompletnej zostave, ale mala som k dispozícii 10 dievčat. So Stropkovom sme sa v tejto sezóne ešte nestretli, takže sme nevedeli aký súper nás čaká avšak rátali sme, že to bude vyrovnaný súper a o víťazstvo sa budeme musieť pobiť. Priebeh prvého stretnutia bol z našej strany trochu neistý. Robili sme veľa nevynútených chýb, čo sa týka prihrávky z poľa ale aj veľké nepresnosti na nahrávke a z tohto sa dá potom veľmi ťažko ťažiť. Prvý zápas sme v každom sete súpera doťahovali, niekedy to bol náskok až 7-9 bodový ale musím pochváliť dievčatá, že vedeli v koncovkách zabojovať a mali sme aj to športové šťastie. Jednoznačný výsledok 3:0 nebol v skutočnosti taký jednoznačný. Dôkazom je druhé stretnutie, kde sme taktiež doťahovali sety ale s rozdielom, že sme koncovky setov nezvládli. Je veľmi dôležité sa z týchto zápasov poučiť a usporiadať si to v hlave, lebo volejbal je aj o hlave a o tom ako vieme na ihrisku aj rozmýšľať. V tejto nadstavbovej časti sú družstvá, ktoré sú vyrovnané a budú rozhodovať detaily, veľké nasadenie  musíme mať od prvého písknutia rozhodcu. Nebude to vôbec ľahké, ale dievčatám verím a verím, že aj dievčatá vedia že máme na viac, ako sme zatiaľ v jednotlivých zápasoch predviedli. Na budúci týždeň nás čaká ďalší zdatný súper - Snina“.

2. časť - 6. kolo - 11.2.2017:  MVK Snina – VK SNV 3:0 (12,18,22) a  3:0 (13,16,14)

Eva Fabianová, trénerka starších žiačok VK Spišská Nová Ves: „Aj na hre, aj na zodpovednosti, ale hlavne na výsledkoch vidno, že sme sa prebojovali a hráme finálovú skupinu ligy starších žiačok. V Snine sme sa nedokázali skoncentrovať ani v jednom sete a výsledkom sú dve hladké prehry. Mrzí ma, že práve na ihrisku kvalitného súpera nedokážeme klásť odpor, hoci dievčatá na to majú. Aj herne, aj fyzicky, aj psychicky – len to treba účelne skĺbiť“.

2. časť - 7. kolo - 25.2.2017:  VK SNV – ŠK Elba Prešov 3 : 1 (23, -24, 18, 24) a  3 : 2 (13, -19, 15, -23, 7)

Eva Fabianová, trénerka starších žiačok VK Spišská Nová Ves:Víťazstvá v oboch stretnutiach neboli vôbec jednoduchou záležitosťou. Boli to vyrovnané zápasy a rozhodovali chyby ktoré sa spravili v koncovkách setov. Prešovčankám veľmi málo lôpt padlo v poli a preto sme sa na každý bodík museli nadrieť. Musím však pochváliť dievčatá za servis, ktorý predvádzali. Toto súperkám robilo najväčšie ťažkosti, popasovať sa s naším podaním. Taktiež chcem pochváliť dievčatá za predvedený výkon a bojovnosť ktorú predviedli proti tomuto súperovi“.

 

Viac člankov